METSZÉS, A BŐSÉGES TERMÉS TITKA
A szőlőmetszés olyan, mint a frizuravágás: ha jól csinálod, dúsabb és szebb lesz. Ha rosszul… nos, akkor lehet, hogy egy darabig sapkát kell hordania.
A szőlőmetszés olyan, mint a frizuravágás: ha jól csinálod, dúsabb és szebb lesz. Ha rosszul… nos, akkor lehet, hogy egy darabig sapkát kell hordania.
A szüret nem csupán egy feladat a Simontornyai birtokon, hanem egy igazi ünnep is, ahol a gondosan ápolt szőlőtőkék meghozzák a gyümölcsüket, és ahol mindenki, aki részt vesz benne, egy kis család részévé válik. Az asszonyok, akik évek óta szedik a szőlőt nálunk, nemcsak segítőink, hanem barátaink is. A kapcsolat, amit velük kialakítottunk,...
Az élelmiszer-előállítás nem csupán egy folyamat, hanem egyfajta elhivatottság és felelősség is. Mi a Simontornyai birtokon úgy gondoljuk, hogy az ételeink minősége közvetlenül kapcsolódik az alapanyagok tisztaságához és egészségéhez. Nem véletlen, hogy mi nem értünk egyet a "jó lesz az még lének vagy bornak" gondolkodásmóddal.
A Simontornyai szőlőhegy nem csupán gazdag szőlőültetvényekben, hanem szeretetteljes állatokban is. Különösen figyelemre méltó Vöröském, az ivartalanított kandúr macska, aki a birtok egyik legkedvesebb lakója.
A chutney, ez a fűszeres, zamatos mártogatós vagy kísérő étel, az indiai konyhából származik, ahol generációk óta készítik különféle gyümölcsökből, zöldségekből, fűszerekkel gazdagon megbolondítva. Ahogy az életben minden, úgy a gasztronómia is egy utazás, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Simi Mama lilahagyma és cékla chutney-ja.
Amikor kézbe veszel egy doboz 5 literes, friss szőlőlével teli csomagot, talán nem is gondolsz bele, mennyi munka és szeretet van benne. Tudtad, hogy egyetlen ilyen doboz elkészítéséhez 9 kg frissen szedett szőlő szükséges? Ez a szőlő nemcsak a Simontornyai szőlőhegy zamatos gyümölcse, hanem az egész éves gondos gazdálkodás és a fenntartható...